Bor du i Borlänge? Då har du landets lägsta elnätspris

19 juni 2019

Borlänge Energis elnätsbolag är billigast i landet. Det visar den årliga Nils Holgersson-undersökningen som i dagarna presenterade årets jämförelse av elnätskostnaderna för ett mindre bostadshus i landets kommuner.
Fastighetsägaren i Borlänge som är ansluten till Borlänge Energis elnät betalar drygt 51 öre per kilowattimme i elnätsavgift. Det är nästan hälften så mycket som i medelkommunen, där fastighetsägaren betalar så gott som 98 öre per kilowattimme. I den kommun som har den högsta elnätsavgiften betalar fastighetsägaren nära 3 gånger så mycket, nästan 152 öre per kilowattimme.

 

-Vi är mycket glada att vi fortsatt har haft möjligheten till att ha en låg prisökningstakt och därigenom behålla första platsen i Nils Holgersson-undersökningen, säger Lars Larsson vd Borlänge Energi.

 

Nils Holgersson-undersökningen genomförs av organisationerna Bostadsrätterna, HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige. Den beskriver hur kostnaderna för sophämtning, vatten och avlopp, el och fjärrvärme varierar mellan Sveriges kommuner för ett mindre flerfamiljshus. Undersökningen presenteras på webbplatsen: www.nilsholgersson.nu

EPiTrace logger