Skrutt & Wattis

Vinterpärla med Skrutt&Wattis
Här kan du ladda ner pärlmallarna som var med i tidningen Angeläget från Borlänge Energi nr 1 2018.
Ladda ner pärlplattorna (pdf)

Vad händer med tunnorna?
Duns ner i tunnorna med avfallet - men sen då? Häng med i serieform när Skrutt&Wattis får lära sig med om vad som händer efter att sopbilen gjort sin tömning.

Klicka här  eller på serien för att få upp den som pdf.

I vår pysselbok Skräpmysteriet behöver vi din hjälp att stoppa den skräpiga skurken Sopan. Alla barn som knäcker koden får ett diplom och en liten present på posten. Du kan beställa boken gratis här: Allt om Skräpmysteriet

Lär känna oss!
Det är vi som är Skrutt & Wattis. Vi tycker att det är viktigt att man är rädd om naturen och alla djuren. Därför ska man inte kasta skräp på marken och inte spola ner konstiga saker i toaletten. Men det finns många saker som man FÅR göra också.

Man får gärna kasta skräp i papperskorgar och soptunnor och bada i det fina, rena vattnet. Man får vara snälla mot varandra, man får cykla med cykelhjälm och leka på alla våra roliga lekplatser som vi har i Borlänge. Och så får man gärna gå en tipspromenad om man vill ha lite extra roligt någon dag. Du kan ladda hem en tipspromenad här, sätta upp den där du bor och börja leka.  

Du kan också skriva ut ett papper med oss på och färglägga.

På den här sidan kommer vi att göra många roliga saker, du kommer att kunna ladda hem pyssel, lyssna till sånger som vi har gjort själva, få roliga tips och idéer och ibland kanske du till och med kommer att kunna tävla och vinna priser. Kom tillbaka en annan dag och hälsa på oss igen.

Klicka på oss för att få reda på mer om vilka vi är...

SkruttWattis 

Skrutt och Wattis är Borlänges egen satsning på information för barn. Våra figurer lanseras under hösten 2015 med bland annat dockteater som produceras av 2047 Science Center. Vi har tagit fram pysselböcker, reflexer och klippdockor. Här på sidan hittar du också en tipspromenad som du kan skriva ut och sätta upp på kalaset, förskolan, hemma eller på något annat lämpligt ställe. Svarslappar hittar du också här.

 

EPiTrace logger