För barn&ungdom

Barnen är vår framtid och för att i så hög grad som möjligt kunna påverka framtid och miljö måste vi satsa på att sprida kunskap och engagemang hos barnen. Några exempel på vad Borlänge Energi gör för barn och ungdom med koppling till avfall är:

Eldorado

Under sommarlovet kan barn mellan 6-12 år att få möjlighet att köra elbilar i parken vid 2047 Science Center. Här får de också lära sig om förnybar energi, vägmärken och trafikregler och får även ta ett miljökörkort.

 

Studiebesök

Vi erbjuder alla grundskolor i Borlänge att besöka våra anläggningar. Studiebesöken arrangeras i samarbete med 2047 Science Center. När man går i klass 3 blir man inbjuden till Fågelmyra återvinningscentral. Studiebesöket innefattar en rundvandring på återvinningscentralen och en sorteringsaktivitet. Hur sorterar vi bäst och vad händer med våra sopor?
Läs mer om studiebesöken här

Skräpplockardagar

Borlänge Energi uppmanar förskolor och skolor att anmäla sig till Skräpplockardagar för att få ett trevligare och renare Borlänge. Det går till på så sätt att vi delar ut material som barnen kan använda sig av för att plocka skräp. Därefter hämtar vi upp skräpet. Här får barn och ungdomar själva vara med och göra skillnad.

Läs mer här


Våra maskotar Skrutt&Wattis

Skrutt & Wattis är Borlänges egen satsning på information för barn. Våra figurer lanserades under hösten 2015 med bland annat en dockteater som produceras av 2047 Science Center. Vi har bland annat tagit fram pysselböcker, reflexer och klippdockor.

Besök Skrutt&Wattis egen sida

EPiTrace logger